Mengetahui Jantina Laptop Anda !!



Sebab hari tu Ain tanya macam mana nak tahu jantina laptop..and di sini saya nak bagitahu cara-caranya..mudah saja oke..lepas ni korang buat and dengar suara laptop korang suara lelaki ke perempuan ni..


1. Buka notepad dan paste ayat ini dalam notepad:

CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"


2. Selepas itu tekan save. Ubah save as type kepada All Files (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti).

Save as = love u.vbs

3. Close notepad apabila habis save. Then double click file td (love u.vbs) dan akan dengar suara "i love u."

Cuba dengar btul2 suara "i love u" tu....suara lelaki ke perempuan?


Kalau perempuan laptop korang betina and kalau lelaki laptop korang jantan..hehe..setelah buat ujikaji ni..ternyata lah laptop saya lelaki..aww...

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

3 comments:

  silverlocket_88

October 6, 2010 at 5:57 AM

Wes, laptop aku pompuan! Aku dah tawu dia pompuan selama nih... yay

  zuhanismohamed

October 6, 2010 at 7:32 AM

laptop aku lelaki..dia nak kapel ngn laptop ko bole..haha

  shafinas rinoa

October 6, 2010 at 7:50 AM

laptop intan perempuan...nasib baik..kalo tak kene ejek sebab dia kaler purple hahaha~